București | Calea Ferentari, nr. 12 | Tel: 0722.369.265

BINE AȚI VENIT LA CABINETUL VETERINAR DARELI!

Deparazitări interne și externe

De ce trebuie să îți deparazitezi animăluțul?

Deparazitarea este foarte importantă, deoarece musafirii nepoftiţi care atacă atât din exterior, cât și din interior, pot transmite animalelor de companie boli grave, uneori chiar fatale.

Paraziții externi, cu care stăpânii se confruntă, se hrănesc cu sângele animalelor de companie și pot fi transmiși cu ușurință oamenilor. De asemenea, este foarte important de reținut, este că aceștia pot transmite boli foarte serioase.

 

Ce trebuie să știi despre deparazitarea externă?

Căpușele erau considerate, în trecut, un parazit sezonier. Acum, din cauza modificărilor climatice, căpușele sunt active în aproape toate sezoanele. Acestea sunt prezente, în special, în zonele cu multa vegetație, în parcuri, păduri și curțile cu iarbă înaltă. Căpușele se atașează de pielea animalului și se hrănesc cu sângele acestuia, crescând în dimensiuni. În timpul hrănirii, căpușele pot transmite parazitul Babesia, care produce Babesioza, o boală extrem de grea.

Puricii sunt mult mai mobili decât căpușele, iar prezența lor poate fi confirmată prin observarea excremetelor pe care aceștia le lasă pe blana animalului. Pentru verificare, examinați cu atenție zona gatului, burta și subrațul (cele mai preferate locuri) și dacă observați puncte negre mici, atunci este foarte posibil să fie și purici.

Foarte important:

NU smulgeți căpușa de pe pielea animalului, deoarece există riscul ca trupul să se desprindă de cap și acesta să rămână atașat de piele.

NU apăsați pe corpul căpușei, deoarece puteți expulza din aceasta sânge, mărind șansele de infectare.

Simptomele infecției cu paraziți externi:

- scărpinat excesiv

- căderea excesivă a părului și apariția leziunilor cutanate

- infecții la locul înțepăturii

- lipsa poftei de mâncare, urmată de slăbire

 

Ce trebuie să știi despre deparazitarea internă?

 Paraziții intestinali sunt o cauză foarte comuna de îmbolnăvire, care pot genera animăluțului tău, probleme serioase de sănătate, cu efecte pe termen lung.

Cei mai cunoscuți paraziți intestinali sunt: viermii inelați, viermii cu cârlig, viermii bici, viermii lati și protozoarele. Aceștia afectează animalele de companie, indiferent de rasă și vârstă și se transmit cu ușurință de la exemplar, la exemplar.

Simptomele infecției cu paraziți interni:

– animalul se freacă cu fundul de podea

– vomă

– diaree

– abdomen mărit

– pierdere în greutate

– blană fară strălucire

 

Ai grijă de animăluțul tău!

Animalele de companie sunt supuse deparazitării externe și interne, ținând cont de mai mulţi factori: specia din care animalul face parte, vârsta acestuia, greutatea, anumite stări fiziologice (gestaţie, lactaţie) sau anumite particularităţi individuale.

Pentru a ține la depărtare puricii și căpușele, recomandăm deparazitarea externă regulată. Pentru prevenirea infecției cu paraziti intestinali, deparazitarea interna este obligatorie, respectând recomanadrea medicului veterinar. De regulă, aceasta de face la intervale de 3-4 luni.

Aşadar, fiţi atenţi la aspectul şi starea generală prezentate de animăluţele de companie şi luaţi măsuri când e nevoie!

Vizita periodică la medicul veterinar este, de asemenea, necesară, chiar obligatorie!

Te-ar mai putea interesa


CoolBrand
Cabinet veterinar Dareli

Despre noi


Alături de prietenii tăi, de 17 ani! Cabinetul a fost deschis în 2003, de către Dr. Răzvan Pelin, iar de atunci mii de animale de companie, împreună cu stăpânii lor, au beneficiat de cele mai atente îngrijiri medicale. Vă asteptăm!

Contact


Luni - Vineri: 9.00 - 18.00

Sâmbătă: 9.00 - 14.00

Telefon: 0722.369.265

Adresa


Calea Ferentari, numărul 12, București, sector 5