București | Calea Ferentari, nr. 12 | Tel: 0722.369.265

BINE AȚI VENIT LA CABINETUL VETERINAR DARELI!

Intervenții chirurgicale

Ce intervenții chirurgicale facem?

În cadrul cabinetului nostru efectuăm intervenții chirurgicale cu anestezie, generală  sau locală, în funcție de caz, pentru următoarele situații:

- histerectomiii (castrare femelă)

- orhidectomii (castrare mascul)

- extirpare de tumori mamare

- hernii inghinale

- cezariene

- îndepărtări de hematoame, codotomii, etc

- stomatologie veterinară (extracții dentare și detartraj)

- chirurgie de urgență

 

Ce recomandăm înainte de operație?

Înainte de operație recomandăm o consultație generală, care constă în verificarea stării generale, indicelui corporal, greutății, temperaturii, ritmului cardio-respirator, aspectului mucoaselor,  a pielii și părului, detectării paraziților dacă e cazul, prezenței secrețiilor sau excrețiilor patogene, antecedentelor medicale sau intervențiilor chirurgicale anterioare.

Consultația generală este urmată, în funcție de situație, de un set de analize preoperatorii pentru reducerea riscurilor, care constă în: hemoleucogramă și examen biochimic sangvin (glicemie, proteine totale, uree, creatinină, ALT, AST, timp de coagulare)

După efectuarea acestora, pacientul este programat la operație. Înainte de operație se recomandă un repaus alimentar de 12 ore și un repaus hidric de 6 ore, pentru  a evita voma și pentru ca anestezia să aibă un efect maxim. De asemenea, se recomandă o plimbare a animalului, pentru a elimina dejecțiile din abdomen.

 

Ce recomandăm după operație?

În funcție de complexitatea intervenţiei chirurgicale, este posibil ca animăluţul să nu se simtă în largul lui. Astfel, poate fi apatic, poate dormi mai mult, pentru că are nevoie de odihnă. Până la 48 de ore după intervenţie poate să verse. Sunt posibile de asemenea diareea, apatia.

Dacă mai aveţi un alt animal în casă, e bine să-i separaţi în această perioadă, pentru că o joacă intensă ar putea să-i dăuneze celui operat. Sunt de evitat mişcările bruşte sau care necesită efort mare.

O altă indicaţie valabilă după o intervenţie chirurgicală se referă la temperatura camerei. Ideal ar fi să asigurați aproximativ 24 de grade Celsius.

În privinţa mâncării, pentru toată perioada recuperării, trebuie să respectați cu strictețe ceea ce va recomandat medicul veterinar. Dacă patrupedul a suferit o anestezie, îi puteţi da doar hrană uscată.

Dacă în urma intervenției chirurgicale, animăluțul are o plagă, atunci e recomandat să îl țineți în casă, să-i faceţi curat zilnic în locul în care doarme şi să-i dezinfectaţi plaga zilnic, la indicaţiile medicului. Baia e recomandată abia după 10-14 zile. La examinarea plăgii, aceasta trebuie să fie suplă, închisă și normală în privinţa temperaturii. Dacă observaţi că se scurge lichid, că zona se umflă vizibil sau se întăreşte semnificativ, dacă apar vânătăi pe suprafeţe largi, sunați veterinarul.

Dacă femela a fost sterilizată, se evită orice efort mare în prima săptămână. Femela se ţine pe alimente lichide, la o temperatură de 23 - 25 de grade Celsius. În cazul ambelor sexe, monitorizaţi plaga. Aceasta trebuie să nu se umfle, să nu apară scurgeri purulente sau cu sânge, să nu acumuleze lichid. Indiferent de sex, în primele 3 zile verificaţi temperatura corpului, consumul de hrană şi lichide, urina şi fecalele. Dacă considerați că ceva nu este în regulă, sunați veterinarul.

ATENȚIE:

- După câteva zile de la intervenţie, animăluţul se poate simţi bine. Este periculos să-i întrerupeţi tratamentul recomandat de medicul veterinar, din acest motiv.

- Atenție la cantitatea de mâncare pe care i-o oferiți. NU îl forțați să mănânce!

- Dacă în primele 24 de ore după operaţie, animalul operat nu urinează, sunaţi veterinarul.

Te-ar mai putea interesa


CoolBrand
Cabinet veterinar Dareli

Despre noi


Alături de prietenii tăi, de 17 ani! Cabinetul a fost deschis în 2003, de către Dr. Răzvan Pelin, iar de atunci mii de animale de companie, împreună cu stăpânii lor, au beneficiat de cele mai atente îngrijiri medicale. Vă asteptăm!

Contact


Luni - Vineri: 9.00 - 18.00

Sâmbătă: 9.00 - 14.00

Telefon: 0722.369.265

Adresa


Calea Ferentari, numărul 12, București, sector 5