București | Calea Ferentari, nr. 12 | Tel: 0722.369.265

BINE AȚI VENIT LA CABINETUL VETERINAR DARELI!

Toaletare generală și frizerie

Cum poți întreține sănătatea și fericirea animăluțului tău?

Toaletarea generală și frizeria nu sunt fițe! Asigurarea unei igiene corecte animalului tău de companie, îl ferește de boli și îi asigură o viață liniștită și sănătoasă.

 

Ce presupune toaletarea generală?

Atât pentru câini și pentru pisici se impune o toaletare generală a blănii, unghiilor, urechilor și glandelor. Toaletarea trebuie particularizată în funcție de specie (canină, felină), de rasă (collie, terrier, persană, angora, etc), de tipul de păr (scurt, lung, sârmos). Pentru că pielea, unghiile sau urechile patrupezilor să fie întreținute corect, fă o programare la veterinar.

Serviciile pe care le oferim în cadrul toaletării generale sunt:

  • Curățarea urechilor: În cabinetul nostru se face o examinare atentă a canalului auditiv, după ce în prealabil părul din interior a fost îndepărtat cu grijă. Dacă este cazul, se îndepărtează eventualele secreții auriculare, corpi străini sau paraziți ce pot fi localizați în conductul auditiv extern. Dacă nu sunt tratate la timp, aceste situații conduc la probleme auriculare, de exemplu otite, care ajung să afecteze starea generală a animăluțului tău.

 

  • Tăierea unghiilor: În cabinetul nostru se face o examinare atentă a unghiilor. Dacă prietenul tău nu face suficientă mișcare, nu reușește să își tocească singur unghiile, caz în care noi le tăiem cu grijă, întrucât unghiile au o vascularizație foarte puternica. Recomandam tăierea sau verificarea unghiilor patrupezilor la un interval de 10-12 săptămâni.

 

  • Vidarea glandelor: În cabinetul nostru se face vidarea corectă a glandelor. Se recomandă să faceți această operațiune, la cabinetul veterinar, în mod regulat, odată la 2 – 3 luni.

NU încercați singuri, dacă nu sunteți o persoană specializată. Daca glandele perianale nu sunt golite corect, există riscul ca acestea să se infecteze și să provoace un disconfort mărit și durere, iar tratamentul este de lungă durată și uneori trebuie intervenit chirurgical.

 

Ce presupune frizeria?

O blană murdară și încâlcită devine o problemă, deoarece aceasta menține căldură și umiditate, cauzează iritații, roșeață a pielii și emană un miros neplăcut.

Noi știm ce i se potrivește prietenului tău. Astfel, în timp ce unele rase necesită doar trimming, nu tuns, alte rase au nevoie doar de periat regulat sau de tuns specific constituției pentru a le sublinia silueta și a le pune în valoare calitățile fizice. Prin tunsoare se elimină totodată și corpurile străine (scaietii, betisoare, etc)

Prin periere blana se aerisește îndepartandu-se părul mort și nodurile ce se formează. La cabinetul nostru se pot adauga produse profesionale care oferă parului luciu și rezistență.

Toaletarea generală și tunsul reprezintă o necesitate, motiv pentru care noi suntem disponibili în fiecare zi. Trebuie doar să suni pentru o programare!

Te-ar mai putea interesa


CoolBrand
Cabinet veterinar Dareli

Despre noi


Alături de prietenii tăi, de 17 ani! Cabinetul a fost deschis în 2003, de către Dr. Răzvan Pelin, iar de atunci mii de animale de companie, împreună cu stăpânii lor, au beneficiat de cele mai atente îngrijiri medicale. Vă asteptăm!

Contact


Luni - Vineri: 9.00 - 18.00

Sâmbătă: 9.00 - 14.00

Telefon: 0722.369.265

Adresa


Calea Ferentari, numărul 12, București, sector 5